söndag 23 mars 2008

Erinran

Varför är det så få andra som bloggar om Hitler?

En snabb sökning visar att det bara finns ett hundratal svenska innerstadsbloggar om Hitler (inräknat Handelskammarens stora diktatorblogg, Treriksrösets miniblogg med nazitema och Nordens näst största referensverk för pryttlar. Men exkluderat NUTEK:s nysatsning (den med alla nya ansikten), Poppes tafatta försök härom året samt BGK Lepras mellersta blogg)

Känner folk inte till vem Hitler var så att det är därför de inte bloggar om honom? Känner man inte till att han var tysklands ledare och diktator 1934-1945? Känner man inte till hans Anschluss-politik, eller invasionerna av Tjeckoslovakien och Polen som ledde raka vägen till andra världskrigets utbrott? Är det okänt att det under hans ledning infördes antisemitiska raslagar, ett organiserat folkmord på miljontals judar och romer, parallellt med massavrättningar av homosexuella och politiska motståndare?

Juveleraren och jag kan inte förstå denna tystnad. Är det Guds mening att någon människa ostraffat ska få komma undan med ovanstående? Åtminstone vi går härmed ed: vi kommer att fortsätta vår bevakning av Führern in i det sista!

Inga kommentarer: